گزارش کارآموزی کارخانه شیر و لبنیات
فصل اول
کلیات
مقدمه.........................................................................................................................................................14
تعریف شیر.................................................................................................................................................14
اهمیت لبنیات از نظر تغذیه- کشاورزی و اقتصادی.........................................................................15
میزان تولید شیر در ایران و جهان........................................................................................................17
تاریخچه صنعت شیر در ایران...............................................................................................................18
تاریخچه صنعت شیر در جهان............................................................................................................20
فصل دوم
ترکیبات شیر
ترکیبات شیر............................................................................................................................................23
آب..............................................................................................................................................................24
ماده خشک و ماده خشک بدون چربی...............................................................................................24
قند............................................................................................................. ................................................24
چربی....................................................................................................................................................... 25
مواد پروتئینی..........................................................................................................................................25
ویتامین ها................................................................................................................................................26
آنزیم ها....................................................................................................................................................27
مواد معدنی..............................................................................................................................................27
اثر حرارتهای سالم سازی بر روی ترکیبات شیر..............................................................................27
چربی........................................................................................................................................................27
پروتئین ها...............................................................................................................................................28
آنزیم ها....................................................................................................................................................28
لاکتوز......................................................................................................................................................28
ویتامین ها...............................................................................................................................................29
مواد معدنی.............................................................................................................................................29
ترکیبات ضد میکروبی شیر.................................................................................................................29
خواص شیر ..........................................................................................................................................30
خواص ظاهری.......................................................................................................................................30
رنگ........................................................................................................................................................30
بو.............................................................................................................................................................31
طعم شیر ..............................................................................................................................................31
خواص فیزیکی.....................................................................................................................................31
دانسیته.................................................................................................................................................31
نقطه انجماد.........................................................................................................................................32
ویسکوزیته...........................................................................................................................................32
خواص شیمیایی..................................................................................................................................33
اسیدیته................................................................................................................................................33
PH......................................................................................................................................................33
فصل سوم
نقش شیر در تغذیه انسان
نقش فرآورده های شیر در تغذیه انسان........................................................................................35
فرآورده های کشت داده شده و تخمیری شیر.............................................................................35
فصل چهارم
میکروبیولوژی شیر و اثرات دما بر آنها
اهمیت میکروب شناسی شیر............................................................................................................38
انواع باکتری های موجود در شیر......................................................................................................38
باکتری های لاکتیک (Lactic Acil Bacteria) .................................................................. 39
باکتری های پروتئولیتیک...................................................................................................................40
باکتری های لیپولیتیک......................................................................................................................40
باکتریهای روده ای............................................................................................................................41
باکتری های سرما گرا..........................................................................................................................41
خانواده میکرو کوکاسه.........................................................................................................................42
باکتریهای بوتیریک...........................................................................................................................42
قارچ ها...................................................................................................................................................43
کپک ها..................................................................................................................................................43
مخمرها..................................................................................................................................................44
باکتریوفاژها............................................................................................................................................44
تأثیر سرما بر میکروبهای شیر ..........................................................................................................45
تأثیر گرما بر میکروبهای شیر.............................................................................................................45
فصل پنجم
معرفی کارخانه وارنا
بخش مدیریت...................................................................................................................................... 48
واحد تولید..............................................................................................................................................49
تاریخچه کارخانه وارنا...........................................................................................................................50
اهداف سازمان شرکت وارنا..................................................................................................................51
بخشهای مختلف کارخانه وارنا..........................................................................................................52
آزمایشگاه ها...........................................................................................................................................52
سردخانه..................................................................................................................................................52
انبارها........................................................................................................................................................53
آب کارخانه..............................................................................................................................................53
شکل مصرفی آب کارخانه ....................................................................................................................54
تهیه بخار یا Steam .......................................................................................................................... 55
لیست دستگاهها و نحوه کار آن........................................................................................................ 55
منبع ذخیره آب.................................................................................................................................... 55
دیگ شوفاژ..............................................................................................................................................55
دیگ بخار.................................................................................................................................................55
دستگاه کمپرسور تولید هوا..................................................................................................................56
چیلر Chiller........................................................................................................................................56
تانک ذخیره شیر خام........................................................................................................................... 57
سپراتور................................................... ..................................................................................................58
هموژنایزر..................................................................................................................................................59
دستگاه های بسته بندی......................................................................................................................60
فصل ششم
سیستمهای HACCP در صنعت شیر و لبنیات
اجرای سیستم HACCP....................................................................................................................62
اصول هفتگانه برای ارتقاء سیستم تولید شیر...................................................................................62
نقاط بحرانی65
فصل هفتم
شیردوشی، حمل به کارخانه، دریافت کارخانه
فیزیولوژی تولید و ترشح شیر............................................................................................................67
شیردوشی و اهمیت آن.....................................................................................................................68
خنک کردن شیر پس از دوشش........................................................................................................69
تجهیزات خنک کننده شیر در دامداری ها......................................................................................70
هوا دادن شیر.........................................................................................................................................70
نگهداری شیر در محل تولید...............................................................................................................71
جمع آوری و حمل شیر به کارخانه....................................................................................................71
مراحل مربوط به حمل شیر از دامداری تا کارخانه.........................................................................72
تانکر حمل کننده شیر.........................................................................................................................72
ایستگاه جمع آوری..............................................................................................................................72
حمل شیر به کارخانه...........................................................................................................................72
دریافت شیر...........................................................................................................................................73
تحویل شیر به کارخانه.........................................................................................................................73
دریافت شیر به وسیله بیدون.............................................................................................................73
آزمایشگاه دریافت................................................................................................................................74
آزمایشات ارگانولپتیکی........................................................................................................................74
آزمایشات فیزیکو شیمیایی..................................................................................................................74
تخلیه شیر..............................................................................................................................................75
تانک های ذخیره شیر خام...................................................................................................................76
زمان نگهداری شیر در مخازن..........................................................................................................76
خط پاستوریزاسیون شیر در کارخانه وارنا........................................................................................77
کنترل نقاط بحرانی خط تولید شیر پاستوریزه................................................................................78
شستشوی تانکرهای حمل کننده شیر...............................................................................................79
برخورد کارخانه با شیرهای معیوب....................................................................................................79
فصل هشتم
نمونه برداری و آزمایشات شیر
آزمون انجام شده بر روی شیر و محصولات آن..............................................................................83
نمونه برداری از ظروف مختلف شیر.................................................................................................83
نمونه برداری از شبکه..........................................................................................................................83
نمونه برداری از داخل دیگ...............................................................................................................84
نمونه برداری از تانک دارای همزن خودکار....................................................................................84
برداشت نمونه به منظور آزمایش........................................................................................................84
آزمایش شیر..........................................................................................................................................85
آزمایش ظاهری....................................................................................................................................85
تعیین اسیدیته یا درجه ترشی شیر..................................................................................................85
آزمایش با کاغذ اندیکاتور PH .........................................................................................................85
کاغذ تورنسل........................................................................................................................................85
کاغذ اندیکاتور......................................................................................................................................85
آزمایش جوش..................................................................................................................................... 85
آزمایش الکل.........................................................................................................................................86
آزمایش آلیزاررول.................................................................................................................................86
آزمایشات فیزیکی و شیمیایی............................................................................................................87
اندازه گیری وزن مخصوص شیر.........................................................................................................87
استفاده از پیکنومتر Pyknometer ..............................................................................................88
استفاده از ترازوی وستفال (Westphal Balance) .................................................................89
روش دانسیتو لاکتومتر.......................................................................................................................90
استفاده از هیدرومتر Hydrometer..............................................................................................90
غلظت سنج بریکس Brix Scale..................................................................................................90
اندازه گیری اسیدیته شیر................................................................................................................. 91
روش ترنر...............................................................................................................................................91
اندازه گیری چربی شیر......................................................................................................................91
اندازه گیری پروتئین شیر...................................................................................................................92
آزمایش آنتی بیوتیک شیر.................................................................................................................92
آزمایش ماست بندی..........................................................................................................................93
آزمایش تست بویایی...........................................................................................................................93
آزمایش تست الکل............................................................................................................................93
آزمایش تست الکل.............................................................................................................................93
آزمایشهای میکروبی...........................................................................................................................93
کشت کلی فرم....................................................................................................................................94
اشیرشیا...............................................................................................................................................94
کپک و مخمر......................................................................................................................................95
کشت سرمادوست...............................................................................................................................95
استافیلوکوکوس اورئوس طلائی.......................................................................................................95
فصل نهم
روشهای سالم سازی شیر
روشهای نگهداری شیر....................................................................................................................97
روش بیولوژیکی................................................................................................................................97
روش شیمیایی.................................................................................................................................97
روش فیزیکی....................................................................................................................................97
حذف شدید یا نسبی آب شیر........................................................................................................97
مقدمه بر سالم سازی شیر در کارخانجات لبنیات......................................................................97
ترمیزاسیون.......................................................................................................................................98
پاستوریزاسیون..................................................................................................................................99
روش های پاستوریزاسیون..............................................................................................................99
پاستوریزاسیون کند یا (LTLT) ................................................................................................. 99
پاستوریزاسیون تند یا (HTST) ............................................................................................. 100
پاستوریزاسیون به روش FLASH.............................................................................................102
استریلیزاسیون................................................................................................................................102
استرالیزاسیون در محیط بسته.....................................................................................................103
استریلیزاسیون غیر مداوم در اتو کلاو........................................................................................103
استریلیزاسیون مداوم در اتو کلاو.................................................................................................104
استریلیزاسیون با روش مداوم یا UHT.....................................................................................104
روش حرارت دادن مستقیم.........................................................................................................105
الف- تزریق بخار به داخل شیر....................................................................................................105
ب- تزریق شیر به داخل بخار......................................................................................................106
روش حرارت دادن غیر مستقیم..................................................................................................107
روش مالشی یا اصطکاکی............................................................................................................108
علل آلودگی ثانویه در صنایع شیر...............................................................................................108
فصل دهم
فرآورده های شیر
فرآورده های شیر..........................................................................................................................111
ماست..............................................................................................................................................111
کشک...............................................................................................................................................111
کفیر.................................................................................................................................................111
کومیس............................................................................................................................................112
کره....................................................................................................................................................112
دوغ سنتی......................................................................................................................................113
شیر تبخیر شده..............................................................................................................................113
شیر کندانسه شیرین....................................................................................................................114
شیر خشک کامل..........................................................................................................................114
شیر تقلیدی..................................................................................................................................114
شیر خشک فوری..........................................................................................................................114
شیر خشک فوری..........................................................................................................................114
بستنی..............................................................................................................................................115
اجزای تشکیل دهنده بستنی.......................................................................................................116
خامه................................................................................................................................................116
خامه قهوه (Coffee Cream) ............................................................................................ 116
خامه ترش (Cultured Cream) ....................................................................................... 116
خامه قنادی (Whipping Cream) ................................................................................... 117
خامه منجمد شده (Frizzed Cream) ...............................................................................117
پنیر..................................................................................................................................................117
فصل یازدهم
فرآوردههای حاصل از شیر در کارخانه وارنا
شیر پاستوریزه یک لیتری...........................................................................................................120
شیر استریل هایسا........................................................................................................................121
شیر استریل پری پک...................................................................................................................122
شیرکاکائو......................................................................................................................................123
ماست موسیر.................................................................................................................................124
خامه صبحانه ...............................................................................................................................126
خامه قنادی...................................................................................................................................128
ماست..............................................................................................................................................130
دوغ.................................................................................................................................................132
بستنی.............................................................................................................................................134
فصل دوازدهم
آزمایشات محصول و استانداردهای آن
آزمایشات شیر................................................................................................................................145
الف- آزمون های فیزیکو شیمیایی.............................................................................................145
ب- آزمون های میکروبی............................................................................................................145
آزمایشات خامه..............................................................................................................................147
الف- آزمایشات فیزیکوشیمیایی..................................................................................................147
ب- آزمون های میکروبی...........................................................................................................147
آزمایشات شیر کاکائو.................................................................................................................147
الف- آزمایشات فیزیکو شیمیایی..............................................................................................147
ب- آزمون های میکروبی...........................................................................................................148
آزمایشات ماست..........................................................................................................................148
الف- آزمون های فیزیکی و شیمیایی.......................................................................................148
ب- آزمون های میکروبی..........................................................................................................148
آزمایشات ماست و موسیر..........................................................................................................149
الف- آزمون های فیزیکی و شیمیایی......................................................................................149
ب- آزمون های میکروبی..........................................................................................................150
شرح آزمون میکروبی دوغ........................................................................................................150
شرح آزمون میکروبی بستنی...................................................................................................151
آزمایشات فیزیکی و شیمیایی روی شیر و انواع لبنیات......................................................153
آزمایشات ظروف بسته بندی....................................................................................................168
آزمایشات آب............................................................................................................................168
تعیین PH................................................................................................................................168
اندازه گیری سختی...................................................................................................................168
الف- سختی موقت آب.............................................................................................................168
ب- سختی دایمی آب..............................................................................................................169
اندازه گیری قلیایت آب............................................................................................................169
کنترل میکروبی هوایی سالن ها..............................................................................................169
تقلب در شیر............................................................................................................................170
فصل سیزدهم
بسته بندی و مواد بسته بندی
بسته بندی و مواد بسته بندی................................................................................................173
بسته بندی از نقطه نظر محصول.............................................................................................173
الف- جنبه های شیمیایی........................................................................................................173
ب- جنبه های میکروبی...........................................................................................................173
ج- جنبه های مکانیکی و فیزیکی...........................................................................................174
بسته بندی از نقطه نظر شرایط محیطی...............................................................................174
مواد بسته بندی.........................................................................................................................174
بسته بندی شیشه ای...............................................................................................................174
بسته بندی پلاستیک...............................................................................................................175
مزیت های بسته بندی پلاستیکی...........................................................................................175
معایب بسته بندی پلاستیک....................................................................................................176
بسته بندی کارتن.......................................................................................................................176
انواع دستگاه های بسته بندی.................................................................................................177
بسته بندی بطری (شیشه ای و پلاستیکی) ........................................................................ 177
بسته بندی پاکتی (تتراپک) .................................................................................................. 177
بسته بندی لیوانی.......................................................................................................................178
فرم سیل (Form Seal) ...................................................................................................... 178
بسته بندی کیسه ای..................................................................................................................178
بسته بندی بن هیل و SIG....................................................................................................179
نحوه بسته بندی........................................................................................................................180
فصل چهاردهم
شستشو و کنترل بهداشت در کارخانه
ضد عفونی در صنعت شیر........................................................................................................183
مراحل شستشو و نظافت...........................................................................................................183
بازیافت باقی مانده تولید............................................................................................................184
شستشوی اولیه با آب................................................................................................................184
شستشو با مواد پاک کننده.......................................................................................................185
غلظت مواد پاک کننده..............................................................................................................185
درجه حرارت ماده پاک کننده.................................................................................................186
زمان پاک کنندگی......................................................................................................................186
آبکشی با آب تمیز.......................................................................................................................186
شستشوی درجا (CIP) ............................................................................................................187
ضدعفونی.......................................................................................................................................187
سیستم تصفیه آب و فاضلاب کارخانه وارنا............................................................................188
کیفیت پساب................................................................................................................................189
بحث و نتیجه گیری................................................................................................................191
منابع............................................................................................................................................192
فروشگاه اینترنتی نگارستـان علـم و هنـر
تحقیق , مقاله , پایان نامه , پاورپوینت , طرح لایه باز بنر , کارت ویزیت
www.negarestan.sellfile.ir
برای خرید کل فایل به لینک زیر مراجعه نمایید
قیمت : 5200 تومان
شرح مختصر : الکتريسيته، برگرفته شده از کلمه يوناني: ήλεκτρον ، اثري است که به دليل موجوديت بار الکتريکي پديد ميآيد و همراه با مغناطيس يکي از نيروهاي پايه در فيزيک به نام الکترومغناطيس را تشکيل ميدهد. الکترومغناطيس شاخهاي از علم فيزيک است که به مطالعهي پديدههاي الکتريکي و مغناطيسي و ارتباط اين دو با هم ميپردازد. توصيفگر پديدههاي الکترومغناطيسي در فيزيک کلاسيک قوانين ماکسول است. در سال 1199-1820 هانس کريس ...
کارت ویزیت دو رو لایه باز PSD مخصوص املاک کارت ویزیت دو رو لایه باز PSD کارت ویزیت کارت لایه باز کارت مغازه فایل لایه باز کارت ویزیت کارت ویزیت دو رو لایه باز PSD مخصوص املاک کارت ویزیت دو رو لایه باز PSD کارت ویزیت کارت لایه بازکارت مغازه فایل لایه باز کارت ویزیت ...
طراحی قایق انفرادی در نرم افزار سالیدورک 2016 قابل اجرا و ویرایش می باشد و دارای نمودار درختی می باشد ...
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت تعداد صفحات: 17 سوره اعراف آيات 10 - 25 اين آيات ابتداي خلقت انسان وصورت بندي او و ماجراي آن از آدم و سجده ملائكه وسرپيچي ابليس وفريب خوردن آدم وهمسرش وخروج شان از نسبت وساير اموري را كه خداوند براي آن دو مقدر كرده بود بيان مي فرمايد:ولقد خلقناكم في لارض و جعلنالكم فيها معايش خليلا ما تشكرون. تمكين در ارض به معناي منزيل دادن در آن است.يعني ما منزل شما را زمين قرار داديم ممكن است كه به معناي مسلط كردن نيز باشد يعني ما زمين را مسخر شماوشما را.مسل ...
در این فیلم به شما آموزش داده می شود که چگونه رنگ اجزای یک تصویر را به صورت کاملا طبیعی تغییر دهید. ...
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت تعداد صفحات: 17 انسان شناسی در اسلام مباحث این درس تحت عنوان انسان شناسی در اسلام است که در اولین جلسه به مبحثی تحت عنوان در چگونگی "انسان شناسی "می پردازیم . در اینجا دو سؤال برای ما مطرح خواهد بود. 1) انسان فاعل و موضوع معرفت 2) انسان عنوان واحدی در مجموعه هستی مورد اول: انسان که به شناسایی پدیده ها می پردازد فاعل معرفت ،است یعنی خواستار شناخت می باشد . مورد دوم : انسان که به مطالعه پدیده ها می پردازد خود واحدی در این مجموعه است . آیا لازم اس ...
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت تعداد صفحات: 13 دعا وسیله ارتباط با معبود است دعا کردن یعنی : اتخاذ روشی برای یک نوع ارتباط خاص با خالق خویش کسانی هستند که تمام نیروی خویش را به خدمت می گیرند تا با نیروهای ماوراء ا لطبیعه ، مانند ارواح ، ملائک و اجنه ارتباط داشته باشند . اگر آنها بتوانند با معبود خویش ارتباط برقرار نمایند، در آنصورت ، تمام نیروهای ماوراء الطبیعه خود بخود در خدمت شخص قرار می گیرند، طوری که آن نیرو ها از جهان بالا در پی بدست آوردن رموزاتی خوا هند بود تا بتوا نن ...
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت تعداد صفحات: 25 عنوان دين و دنيا "دين و دنيا"؟! واقعيت، آن است كه معلومات دهههاى اخير، در برخى محافل، دوباره مجهول شدهاند و كسانى براى صرفهجويىدر ادراك حقايق، از خود آن حقايق، صرفنظر كردهاند. تاكنون تقريبا اجماع بوده (و حتى مستشرقين، عليرغم اغراضخود، بدين اجماع، معترف بودند) كه اسلام، دين دنياساز و محيط بر مسائل انسان و مشرف بر همه حوايج او و ناظر بهكليه كمالات و استعدادهاى اوست. اما دستگاه فرهنگساز "ترجمه"هاى ...




فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت تعداد صفحات: 20 مقدمه ای در باب تهاجم و تعامل فرهنگی خبرگزاری "مهر" - گروه دین واندیشه : بحث تهاجم فرهنگی از بحثهای زنده دو دهه اخیر در ایران زمین بوده است. این بحث البته مختص به جامعه ایران نیست و بسیاری از فرهنگها - و به تعبیری همه آنها - با آن مواجه هستند .آنچه در ذیل می آید در حکم مقدمه ای بر این بحث مهم اما دشوار است. بحث تهاجم فرهنگی هرچند در دو دهه اخیر یکی از گفتمانهای مسلط جامعه فکری ایران تبدیل شده است اما این بحث نه مختص به این دوره ...
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت تعداد صفحات: 27 فهرست مطالب مقدمه : 2 مگر بقیه الله خلاف می فرمایند؟! 3 توجه حضرت به فتوای مراجع 4 راهنمایی به دعای عبرات و خلاصی از زندان 4 کمک آن حضرت در تکمیل کتاب 5 سواربرمرکب نور 6 شیخ حر عاملی و عنایتی از امام زمان (ع) 7 عنایتی دیگر به شیخ حر عاملی 8 « طی الارض به برکت امام زمان (عج)» 9 «دستوراتی برای گشایش امور» 12 هم سفره ی حضرت 13 «مصاحفحه با حضرت حجت » 14 «عطاي انگشتر به ميرزاي شيرازي» 1 ...
شرح مختصر : نیروگاه کارون 3 دارای ژنراتور سنکرون با محور عمودی است . بخش قظعات مورد نیاز این پروژه توسط شرکت های داخلی مانند ماشین سازی اراک و پارس ژنراتور و هدکو تحت نظارت و پشتیبانی شرکت اتریشی ساخته شده است که بیشر 90 درصد قطعات ساخته شده ساخت داخل بوده که 10 درصد باقی مانده به دلیل تکنیک در مراحل ساخت از اتریش وارد شده است. ژنراتور خود دارای دو بخش عمده و اساسی می باشد یکی روتور و دیگری استاتور قطر روتور در این نیروگاه 2/9 متر بوده و قطر استاتور 13 متر بوده است که به طور کلی ارتفاع کلی 8/7 م ...
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت تعداد صفحات: 34 حضرت علي(ع) در بستر رسول خدا مي خوابد، تا او را براي تكامل بشريت به شهر ديگري هجرت كند!. حضرت علي(ع) كساني را كه به اندازه گنجايش قلبش دوست مي داشت هر يك پس از ديگري در گذشتند و رفتند. در سال دهم بعثت پس از بيرون آمدن بني هاشم از شعب ابيطالب ،به فاصله اي چند روز ابيطالب و خديجه كه مورد علاقه پيامبر اكرم و پشتيبان او بودند در گذشتند آن سال بر آن حضرت سختترين سالهاي آغاز بعثت بود. بدينجهت عام الخرش ناميدند از اين سال مقدمات و زمين ...
به نام یکتا خالق بی همتا دانلود پاورپوینت فوق العاده کامل مهندسی جهت ارائه پروژه و سمینار با عنوان آشنایی با میکروکنترلر AVR در 22 اسلاید فرمت فایل : پاورپوینت pptx (قابل ویرایش و تغییر) تعداد صفحات :22 صفحه کامل فایل پاورپوینت به صورت اسلاید کاربرد فایل : این فایل جهت تهیه و ارائه پروژه و سمینار و جزوات دروس رشته های مختلف مهندسی به فرمت پاورپوینت pptx ،گزارش کار دروس مهندسی برق،الکترونیک ، کامپیوتر و فناوری اطلاعات،کتاب و طرح درس های دروس مهندسی الکترونی ...